Bahan-bahannya:-
1 buku roti paun
yang besar (saya sapukan terlebih dahulu dgn jem blueberry)
7 biji telur
1 cawan gula pasir
1/2 buku
buttercup
1 kotak
kismis
1 tin susu ideal
Cara-cara
membuatnya:-
1.
Pukul
butter dengan gula dan pecahkan telur sebiji demi sebiji sampai habis.
2. Masukkan susu cair separuh sedikit demi
sedikit dan pukul lagi.
3. Masukkan esen vanilla dan pukul lagi
sampai adunan rata.
4. Potong roti 4 bahagian dipepenjuru…jadi
bentuk segitiga.
5. Sapukan kaserol/loyang dengan butter
sedikit.
6. Susun roti ikut kreativiti…jangan rapat
sangat selapis.
7. Taburkan sedikit kismis.
8. Tuang sedikit adunan yang dipukul tadi memenuhi
lapisan pertama roti.
9. Susun lagi selapis roti , taburkan kismis
lagi dan tuang adunan.
10 Lakukan
langkah di atas sampai roti habis dan habiskan semua adunan dan
kismis dan akhir sekali tuang habis susu
cair.
11 Biarkan
sekejap dalam 20 minit sampai susu /adunan serap pada roti,
barulah dibakar pada suhu 180 darjah celsius.
P/s : Boleh dipelbagaikan rasanya, boleh campur
peach dalam tin. Boleh
juga diramaskan roti sampai hancur dengan susu dan
digaul rata.
Selamat mencuba…..
No comments:
Post a Comment